2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Gyűjtik a bevándorlási kvóták elleni aláírásokat az EMNT irodáiban

Gyűjtik a bevándorlási kvóták elleni aláírásokat az EMNT irodáiban

2015. 11. 13.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács erdélyi irodahálózatába – a Demokrácia-központokba – várják mindazokat, akik szeretnének csatlakozni ahhoz a petícióhoz, melyben a kezdeményezők elfogadhatatlannak tartják és visszautasítják az illegális bevándorlók kvótarendszer szerinti európai szintű szétosztását.

Mint ismeretes, az Európai Unió belügyminisztereinek szeptemberi ülésén minősített többségi szavazattal 120 ezer menekült kvóták szerinti elosztásáról döntöttek a tagállamok között. Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia akkor ellenszavazatával tiltakozott az európai érdekeket súlyosan sértő döntés ellen. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács – az Erdélyi Magyar Néppárttal partnerségben – már korábban, nyilatkozatban is kijelentették: helyeslik a megnevezett tagállamok határozott kiállását jól felfogott nemzeti érdekük mellett, s minden lehetséges eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók áradatának romániai megjelenését.

Ennek megfelelően, az EMNT irodáiban bárki csatlakozhat ahhoz a petícióhoz, melyben – a magyarországi Fidesz mintájára – határozottan elutasítjuk a kvótarendszer tagállamokra való ráerőltetését, s ezzel a nemzeti szuverenitás súlyos megsértését.

Az érdeklődők kézjegyeiket leadhatják a lakhelyükhöz legközelebb eső EMNT-irodában. Ezek elérhetőségei IDE kattintva találhatóak. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA