2019. július. 24. szerda
Főoldal » Hírek » Fotópályázat: Székelyföldi pillanatok

Fotópályázat: Székelyföldi pillanatok

2014. 07. 03.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki Szervezete szociofotó pályázatot hirdet a Magyar Fotográfia Napja tiszteletére Székelyföldi pillanatok" címmel. A pályázat mottója: Ha úgy gyönyörködünk a dolgokban, ahogy vannak csalás vagy szélhámosság nélkül, hiba és zavar nélkül, máris nemesebben cselekszünk, mintha elragadna a képzeletünk.” Francis Bacon (London, 1561-1626)

Egy életkép szociofotóvá, megszólító, elgondolkodásra és cselekvésre késztető erejével válik - ha készítésével egyidőben a nyilvánosság elé kerül. Egyébként dokumentumfényképnek tekinthető, amely megindító társadalmi viszonyokat idéz fel a múltból.

Projekttérség: a történelmi Udvarhelyszék.

Fotópályázat: Székelyföldi pillanatok

A pályázat célja a fotósok művein keresztül felhívni a figyelmet Udvarhelyszék értékeire, az emberi kapcsolatok fontosságára.

Pályázat időtartama: 2014. július 10 – augusztus 20.

A pályázók köre: A pályázaton életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet.

-A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket.

-A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat.

-A pályázó a nevezési lap kitöltésével tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

-A pályázatra szerzőnként max. 3 db, bármilyen technikával készült monokróm, vagy színes fotó adható be, melyből a zsűri az általa legjobbnak ítélt pályaművet értékeli. A pályamű beadásánál figyelembe kell venni, hogy a beküldött fotót papíralakban és digitális formában (e-mailen legalább 6 Mpixel, 300 dpi – kép felbontás, ) is be kell nyújtani. A papírkép mérete kötetlen, a hordozó: fotókarton, amelynek mérete 30×40 cm, vastagsága max. 2 mm.

-A kép nem tartalmazhat keretet, dátumot, vagy más, nem oda tartozó feliratot, szimbólumot, továbbá nem lehet képszerkesztővel átformált, átalakított kép sem (kivéve, a színesből monochrome tónusúvá alakítást).

-A pályamű hátoldalán nézethelyesen a jobb alsó sarokban kell feltüntetni a szerző nevét, kép címét és a nevezési lappal egyező sorszámot. A digitális formátumnál a filenév: monogram_cím.

-A kép címét, a szerző nevét, pontos lakcímét (telefon, e-mail, stb.), életkorát /születési év/ a pályázati felhíváshoz tartozó nevezési lapon kell feltüntetni. A nevezési lapot a munkákkal együtt borítékban kérjük elhelyezni, a borítékon a pályázó nevét kell feltüntetni.

-A beérkező pályaműveket egy 5 fős zsűri (2 fotóművész, 2 képzőművész, valamint egy, a szervezetet képviselő személy) értékeli. A zsűri joga, hogy a képeket elfogadja, elutasítsa, illetve díjazza, a zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan, döntése a nevezési lapra is felkerül. A zsűri egyöntetű véleménye estén a díjak visszatarthatók.

-A beérkezett és a zsűri által elfogadott anyagok a Magyar Fotográfia Napja alkalmából szervezett tárlaton, 2014. augusztus 29-én kiállításra kerülnek.

-A pályázat kiírója a beérkezett képeket és a pályázó adatait harmadik félnek nem adja át. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett képeket a honlapján, tájékoztató kiadványaiban és közösségi portálokon (pl. facebook) nyilvánosságra hozza, illetve azokat papír alapon, kiállítás keretében bemutassa.

A pályaművek beküldése: borítékban (küldeményben vagy személyesen) és e-mailen vagy adathordozón keresztül is leadható. Kapcsolattartó személy: Szarvas Zsuzsanna. Nevezési díj nincs. Nevezési határidő: 2014. augusztus 20.

Postacím: 535600 Székelyudvarhely, Vár utca 4. szám. E-mail: udvarhelyszek@emnt.org

A borítékra írják rá: Székelyföldi pillanatok

A jelentkezési űrlap innen letölthető!

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA