2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Felhívás: Egymilliárd aláírás élő bolygónkért!

Felhívás: Egymilliárd aláírás élő bolygónkért!

2015. 12. 14.
Megosztás:

Az ENSZ égisze alatt zajló párizsi klímakonferencia újabb esélyt nyújt arra, hogy a világ országainak vezetői közösen lépjenek fel és cselekedjenek a végveszélybe jutott természet védelmében és megmentése érdekében. Amint a rangos rendezvényen felszólaló Áder János államelnök mondotta: bolygónkat unokáinktól kaptuk kölcsön, ezért a mi felelősségünk, hogy épen megőrizzük és továbbadjuk utódainknak. Hitünk szerint a gondunkra bízott és javunkra teremtett földgolyó állapotáról Isten előtt is számot kell adnunk.

Kézdivásárhelyi országos küldöttgyűlésén az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács határozatban foglalt állást a természetvédelem globális kérdésében. Erdőink védelmében, valamint a ciánalapú bányászat ellenében folytatott több éves harcunk híven kifejezésre juttatja Európa és a nagyvilág egyik legcsodálatosabb természeti térsége, Erdély és a Kárpát-medence környezetvédelme iránti föltétlen elkötelezettségünket. Határozatunkban a magyar államfő Élő bolygónk elnevezésű klímavédelmi kezdeményezéséhez való csatlakozásunkat is kimondtuk.

Ennek megfelelően, a mindennapi környezettudatos viselkedési kultúra kialakításán és a helyi környezetvédő és -kímélő tevékenység vállalásán túlmenően, ezennel felhívással fordulunk erdélyi népünkhöz, hogy személy szerint is aláírásukkal támogassák az Élő bolygónk című, az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni akciót.

Nagyvárad,  2015. december  8.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke  

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke                                                                                           

Amint ismeretes, Áder János államelnök nemrégiben meghirdetett Élő bolygónk című felhívása egymilliárd aláírás összegyűjtését tűzi ki célul annak érdekében, hogy a világ vezetői „haladéktalanul cselekedjenek az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés ellen". A felhívás a www.elobolygonk.hu web oldalon írható alá.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA