2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Felhívás a kárpátaljai magyar nemzettársaink megsegítésére

Felhívás a kárpátaljai magyar nemzettársaink megsegítésére

2015. 03. 27.

Amint az közismert, a kárpátaljai magyar közösség háborús helyzetbe került. Az országban az infláció soha nem tapasztalt méreteket öltött, és a súlyos szegénység sokak számára megtapasztalt valóság lett. A régióban a háború előtt is gyenge volt a gazdasági helyzet. A Kárpátalját megjárt erdélyi magyar emberek azzal szembesültek, hogy a Kárpát-medencében van egy magyarlakta régió, ahol az erdélyi körülményekhez képest is jóval nehezebb a megélhetés.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) pénzbeli adománygyűjtést kezdeményez a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Az adományokat 2015. július 30-ig várjuk. Az összegyűlt pénzadományokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának adjuk át. Az Alapítvány a kárpátaljai magyar óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésére fordítja a felajánlásokat.

Az adományokat az alábbi bankszámlára várjuk:

bank: OTP Bank

számlatulajdonos: Asociaţia EMNT Egyesület

számlaszám: RO58 OTPV 2000 0034 5078 RO01

A számlára lejben lehet utalni, vagy az OTP bank fiókjaiban készpénzt befizetni. Utaláskor, befizetéskor kérjük feltüntetni: Kárpátalja.

Az Erdély-szerte működő EMNT Demokrácia-központokban gyűjtőhelyeket hozunk létre, ahol a segíteni szándékozók szintén átadhatják pénzbeli adományaikat.

A gyűjtésben partnerünk az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint annak ifjúsági szervezete, a Minta is. További csatlakozókat, együttműködő szervezeteket szívesen várunk.

 

Kolozsvár, 2015. március 27.

Tőkés László, az EMNT elnöke

Izsák Balázs, az SZNT elnöke

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA