2019. november. 12. kedd
Főoldal » Hírek » Évértékelőt tartottak Udvarhelyszéken

Évértékelőt tartottak Udvarhelyszéken

2016. 02. 05.
Megosztás:

A tavalyi év tevékenységéről tartott értékelőt január 18-án az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki szervezetének vezetősége a megjelent tagság előtt. Az összegyűltek meghallgathatták az elnökség beszámolóját, melyben felidézték a 2015-ben kifejtett munkát Székelyudvarhely körzetében.

„Joggal állíthatjuk, hogy mára már hagyományt sikerült teremteni egyes rendezvényeinkkel, mint például a Nemzeti Összetartozás Napja, a Magyar Állampolgárok Klubja (MÁK) előadásai, vagy éppen a Magyar Feltalálók Napja. Ezeknek a megszervezését kiemelten fontosnak tartjuk az elkövetkező években is” - mondta Szarvas Zsuzsanna elnökségi tag.

Az előző év tevékenységeinek számbavétele után az elkövetkező esztendő feladatainak megvitatására került sor. Itt közös megegyezés alapján állíthatta össze az elkövetkező évre szóló a helyi EMNT. A megjelentek egyetértettek abban, hogy az elkezdett munkát folytatni kell, valamint az eddig nagy népszerűségnek örvendő rendezvényeket 2016-ban is meg kell szervezni. Elhangzott továbbá az is, hogy az EMNT a jövőben is nagy hangsúlyt kíván fektetni arra, hogy a civil szféra más képviselőivel is jó munkaviszonyban lehessenek, mely szervezetekkel a közösség számára egyedülálló programokat (gyerektáborok, megemlékezések) sikerült eddig is megvalósítani – emelte ki Nagy Pál udvarhelyszéki EMNT-elnök.

A már hagyományosnak számító rendezvényein kívül újak elindítását is tervezi az EMNT. Ilyen lenne a Puzzle-est, ahol a kirakós szerelmesei egy csésze tea, valamint sütemények társaságában hódolhatnának szenvedélyüknek.  Februártól ingyenes jogi tanácsadás is indul az EMNT-irodában, ugyanakkor az idén újból megrendezik a Magyar Népmese Napját, s felélesztenék a rendszeres felolvasó esteket, és a Juhos Gábor Maraton Székelyföldért udvarhelyszéki futóútvonalán elültetett fenyőfákat is pótolják. Nagy Pál hangsúlyozta: ezentúl is szívesen látnak mindenkit, aki ezen tervek sikeres megrendezésében részt szeretne venne.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA