2019. december. 16. hétfő
Főoldal » Hírek » EMNT-EMNP: Felhívás lármafák gyújtására

EMNT-EMNP: Felhívás lármafák gyújtására

2015. 10. 23.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt megalakulásuktól kezdve Székelyföld területi autonómiájának megvalósításában látják nemzeti közösségünk megmaradásának fő garanciáját.

Természetes stratégiai partnerei vagyunk a Székely Nemzeti Tanácsnak, és minden erőnkkel támogatjuk tevékenységét, melynek célja, hogy autonómia igényünket a bukaresti hatóságoknak és világ közvéleményének tudomására hozza, és folyamatosan napirenden tartsa. Ezáltal megteremthetők azon feltételek, amelyek biztosíthatják, hogy Székelyföld autonómia statútum tervezete elfogadásra kerüljön a román parlamentben, létrehozva a területi autonómia közjogi megerősítését.

Csatlakozva a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez, október 24-én világítsuk ki Székelyföld történelmi határait, és hozzuk újra a nagyvilág tudomására, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyjuk!

Felkérjük nemzettársainkat, akik Székelyföld területi autonómiáját szívükön viselik, hogy lakóhelyükhöz legközelebb eső helyszíneken (mind Székelyföldön, mind pedig Székelyföldön kívül) vegyenek részt a szervezett megmozdulásokon, hogy igényeinknek egyértelmű és határozott képviseletet biztosítsunk.

Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács  ügyvezető elnöke

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke

Csíkszereda, Nagyvárad, 2015. október 23.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA