2019. augusztus. 25. vasárnap
Főoldal » Hírek » EMNT: éljünk minél többen szavazati jogunkkal!

EMNT: éljünk minél többen szavazati jogunkkal!

2014. 03. 24.
Megosztás:

Az erdélyi magyar állampolgároknak az április 6-i magyarországi országgyűlési választáson való részvételéről, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodahálózatának szerepéről beszélt március 24-i sajtótájékoztatóján Csíkszeredában Nagy Pál, az EMNT székelyföldi régióelnöke és Tiboldi László országos alelnök.

EMNT: éljünk minél többen szavazati jogunkkal!

Nagy Pál, Tiboldi László

Nagy Pál történelmi pillanatnak nevezte az erdélyi magyarok életében, hogy a trianoni változás óta először szavazhatnak az elszakított nemzetrészek és először szólhatnak abba bele, hogy Magyarországnak milyen kormánya legyen. „Mivel nemzetben gondolkozunk, nekünk feladatunk segíteni ebben a folyamatban és felhívni mindenki figyelmét, hogy ne hagyják ki ezt a lehetőséget” – mondta Nagy.

„Ez egy olyan alkalom, amikor visszaigazolhatjuk a magyar kormány nemzetpolitikáját, ez egy becsületbeli ügy, ezért mindenkit arra biztatok, hogy amennyiben teheti és már regisztrált, vegye a fáradtságot és a szavazáson is vegyen részt” – hívta fel a figyelmet Tiboldi László.

Elhangzott, hogy a szavazás gördülékennyé tételében az EMNT teljes irodahálózatával segít az elkövetkező két hétben. Erdélyben 34 településen működik, iroda, amelyből 12 Székelyföldön található. „Mivel egy új folyamatról van szó, fontos a segítségnyújtás, mint ahogyan a honosítás és a regisztráció kapcsán is történt. Az Erdélyben regisztrált több mint 140 ezer főből az EMNT segítségével regisztráltak több mint 80 ezren, Székelyföldön pedig 50 ezren” – magyarázta Tiboldi.

Bemutatta azt a több mint 150 ezer székelyföldi háztartásba eljuttatott tájékoztató szórólapot, amely a szavazás menetéről nyújt részletes útmutatót. Mint kiderült, az azonosító nyilatkozat elrontása esetén is tudnak segítséget nyújtani az EMNT-irodák munkatársai, ugyanakkor a szavazatot tartalmazó borítékokat biztonságban összegyűjtik és időben visszajuttatják. Csíkszeredában a szavazás idejére az iroda udvarát is úgy rendezték be, hogy nagyobb tömeg esetén is tudjanak segíteni. A csíkszeredai EMNT Demokrácia-központ reggel 9-től este 9 óráig várják a választókat, viszont a többi iroda is meghosszabbított, rendkívüli órarenddel működik és nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is.

„A választásoknak eszmei üzenete van: éljünk minél többen szavazati jogunkkal” – fogalmazott Tiboldi László.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA