2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » EMNT: az erdélyi magyar állampolgárok kétharmadának segítettünk a szavazásban

EMNT: az erdélyi magyar állampolgárok kétharmadának segítettünk a szavazásban

2014. 04. 09.
Megosztás:

Mintegy 135 ezer erdélyi magyar állampolgár regisztrált az április 6-ai magyar országgyűlési választásokra, közülük több mint 85 ezernek az EMNT segített ebben. A 108 ezer leadott erdélyi voksból pedig 65 ezret az EMNT irodahálózatában gyűjtöttek össze, ez mintegy kétharmadot jelent – hangzott el Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnökének, valamint Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete elnökének szerdán Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

EMNT: az erdélyi magyar állampolgárok kétharmadának segítettünk a szavazásban

Portik Vilmos, Sándor Krisztina

„Ha mi, az Erdélyi Magyar Néppárttal együtt nem állunk az ügy mellé, akkor nem ezek lennének az eredmények. Ezért köszönjük munkatársainknak, akik az elmúlt két hétben rendkívüli órarend szerint dolgoztak, és köszönjük azoknak is, akik megbíztak bennünk, és ránk bízták a voksukat tartalmazó borítékokat” – fogalmazott az EMNT ügyvezető elnöke.

Sándor Krisztina hozzátette, a választás végeredménye a reményeik szerint alakult, folytatódhat a 2010-ben elkezdett nemzetpolitikai irányvonal. „A kárpát-medencei   autonómiatörekvéseket még inkább előtérbe kell helyezni, ehhez pedig erős hátország, erős anyaország szükséges. Mi a továbbiakban is a magyar kormány stratégiai partnerei, szövetségesei maradunk” – mondta.

Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezetének elnöke, Portik Vilmos elmondta, szombaton és vasárnap is nyitva tartottak, és a szavazás napján is gyűltek borítékok. Kiemelte, azért éppen Marosvásárhelyen tartják a sajtótájékoztatót, mivel az ottani EMNT-irodában adták le, illetve vették át a legtöbb borítékot, csaknem 11 ezret.

„Megnyugvást jelentett az embereknek, hogy az utolsó métereken sem maradtak le. Nagyon sok személynek segítettünk az azonosító nyilatkozatok kitöltésében, ezzel pedig jelentősen növeltük az érvényes szavazatok számát. A választás ismét felkeltette a magyar állampolgárság iránti érdeklődést, így ezt a nemzet- és bizalomépítő munkát folytatjuk” – mondta Portik Vilmos.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA