2020. január. 18. szombat
Főoldal » Hírek » EMNP: leadták a támogatói íveket

EMNP: leadták a támogatói íveket

2014. 09. 24.
Megosztás:

Kedd délután az Erdélyi Magyar Néppárt tisztségviselői leadták a Szilágyi Zsolt államelnökjelölt indulásához szükséges támogatói íveket.

EMNP: leadták a támogatói íveket

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Szilágyi Zsolt államelnökjelölt és Zakariás Zoltán, Szilágyi Zsolt politikai kampányfőnöke kedd délután leadták a bukaresti Központi Választási Bizottságnál a 217.369 aláírást tartalmazó iratcsomót.

EMNP: leadták a támogatói íveket

Miután Veronica Năstasie bizottsági elnök jelenlétében prezentálták az íveket, Szilágyi Zsolt elmondta: a kampány során Erdélyt és az erdélyi magyarokat kívánja képviselni. Az államelnökjelölt hozzátette, tisztában van azzal, hogy a Néppárt az egyetlen olyan regionális párt, mely regionális programmal készül a novemberi választásokra, kampányának kulcsszavai pedig az autonómia, a föderalizmus, a regionalizmus és a szubszidiaritás lesznek. Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: a Néppárt a választások második fordulójában nem fog olyan jelöltet támogatni, aki tagadja Székelyföld létét, támadja a székely zászlót, s akinek kormányzása alatt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen magyar nyelvű képzése veszélybe került.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA