2020. február. 16. vasárnap
Főoldal » Hírek » Emlékezés a madéfalvi veszedelemre

Emlékezés a madéfalvi veszedelemre

2015. 01. 06.
Megosztás:

A Székely Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács január 7-én (szerdán) emlékműsorra várja mindazokat, akik tiszteletüket szeretnék kifejezni az 1764-es madéfalvi események áldozatai előtt. Az emlékezésre a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében kerül sor 18:00 órai kezdettel.

Az eseményen Pál-Antal Sándor akadémikus előadásában kitér a székely genocidium részleteire, az est folyamán pedig beszédet mond Dr. Csige Sándor Zoltán, csíkszeredai vezető konzul, Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke, valamint Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

A marosvásárhelyi megemlékezésen korabeli fegyverbemutatóra is sor kerül, valamint a meghívott fellépőknek köszönhetően, szavalatok és kórusművek is elhangoznak. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA