2020. január. 22. szerda
Főoldal » Hírek » Előadás Nagyváradon és Szatmárnémetiben

Előadás Nagyváradon és Szatmárnémetiben

2017. 02. 10.
Megosztás:

A Polgári Esték rendezvénysorozat keretében, a Magyar Polgári Egyesület szervezésében, Nagyváradon tart előadást Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum), a Kurultáj- Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője február 17-én, pénteken 17 órától, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, a P-ța Libertății / Ezredévi emléktér 40. szám alatt.

A nagyváradi előadás címe: A hunok fénykora, utóélete és szerepük a magyarság őstörténetében, avagy a hunok népességtörténete és szerepe az ősmagyarság kialakulásában, a természettudományok tükrében.

A Magyar Természettudományi Múzeum antropológus kutatója a laboratóriumi munka mellett több mint 8 expedíciót és adatgyűjtő utat szervezett a Kaukázus vidékre, a Dél – Urálba, valamint Közép Ázsia számos régiójába. Az előadás az utóbbi évek antropológiai és genetikai kutatásainak, valamint a keleti források adatainak tükrében mutatja be a hunok és a magyarság őstörténetének kapcsolatát. Rendkívül érdekes kérdéskör a hunok továbbélésének a kérdése az európai hun birodalom felbomlása után, valamint a hunok és az ősi magyarság kapcsolata, amelybe most a természettudományos őstörténeten keresztül kaphatunk betekintést.

Az érdekes vetített-képes előadáson első kézből értesülhetünk a hun korszak, valamint a magyar őstörténet kutatásának néhány fontos eredményéről.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők az ingyenes előadásra.

Előadás Nagyváradon és Szatmárnémetiben

* * *

A Magyar Természettudományi Múzeum antropológus kutatója az utóbbi évek antropológiai és genetikai kutatásainak tükrében mutatja be a magyarság őstörténetének bizonyos fejezeteit. Az elmúlt évtized antropológiai kutatómunkája által létrehozott adatbázisok számos új érdekes eredményt mutatnak. A kutató maga is több mint 8 expedíciót és adatgyűjtő utat szervezett a Kaukázus vidékre, a Dél – Urálba, valamint Közép Ázsia számos régiójába. Az érdekes vetített-képes előadáson első kézből értesülhetünk a magyar őstörténet kutatásának néhány fontos eredményéről. Betekinthetünk őseink rendkívül érdekes őstörténetébe, valamint az utóbbi évtized modern természettudományos kutatásainak ide vonatkozó eredményeit is megismerhetjük.

Az előadó Bíró András Zsolt egyben a Kurultáj- Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője.

Előadás Nagyváradon és Szatmárnémetiben

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA