2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Elindult Juhos Gábor maratonfutó

Elindult Juhos Gábor maratonfutó

2014. 12. 15.
Megosztás:

Elindult Juhos Gábor maratonfutóHétfőn reggel Kolozsvár főteréről, az 1989-es forradalom áldozatainak tiszteletére emelt emlékműtől, elindult Juhos Gábor maratonfutó, hogy a következő napokban teljesítse a Kolozsvár és Temesvár közti csaknem 350 kilométeres távot.

Mint ismeretes, Juhos idén szeptemberben közel 550 kilométert tett meg Temesvártól Kolozsvárig, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékeztessen. December 15-18. között – a temesvári események 25-ik évfordulójához közeledve – ismét útnak indult, hogy vállalása végén (december 18-án) a temesvári belvárosi református templomnál csatlakozzon az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett programsorozathoz, és részt vegyen az ökumenikus emlékünnepélyen.

Juhos Gábor a mai napon Tordára érkezik, holnap pedig a Nagyenyed—Gyulafehérvár útvonalat teszi meg. December 17-én a Déva és Lugos közti távon szalad és ez utóbbi helyszínről indulva érkezik meg Temesvárra, ahol az EMNT három napos programsorozatot szervez. A maratonfutó indulása előtt elmondta: szeretettel vár mindenkit – politikai-, vallási- és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül –, hogy akár csak néhány méternyi futásra is elkísérjék útján, ezzel is tisztelegve az 1989-es forradalom áldozatai előtt.

Amennyiben bárki csatlakozni szeretne Juhos Gáborhoz, az bátran érdeklődhet Tőke Ervin szervezőnél a 0768 193 561-es telefonszámon.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA