2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Egyeztetés az Emberi Erőforrások Minisztériumában

Egyeztetés az Emberi Erőforrások Minisztériumában

2015. 09. 14.

Szeptember 4-én, pénteken az EMMI Szociális ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárságán járt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Partiumi Keresztény Egyetem küldöttsége, melyet Tőkés László az EMNT és a Pro Universitate Partium Alapítvány elnöke, EU-parlamenti képviselő vezetett.

Egyeztetés az Emberi Erőforrások Minisztériumában

A Langerné Victor Katalinnal folyatott egyórás egyeztetés során áttekintették az együttműködés lehetőségét az EMMI illetékes államtitkársága, valamint az EMNT és a PKE között. Dr. Szilágyi Ferenc, a Partiumi Keresztény Egyetemhez tartozó Területi Kutatások Intézetére és a Partiumban folytatandó társadalomkutatások fontosságára hívta fel a helyettes államtitkárasszony figyelmét, míg Nagy József Barna (EMNT) a magyar kormány társadalmi felelősségvállalásának és a cigánymissziós programjainak Partium-Erdély irányába történő kiterjesztését szorgalmazta. A fentiekhez kapcsolódva Langerné Victor Katalin konkrét együttműködési lehetőségeket nevezett meg, melyek révén várhatóan még a 2015-ös évben lehetőség lesz kapcsolódni az EMMI által koordinált munkához. A találkozó végén Nemes Csaba miniszteri tanácsos kifejtette, hogy ez a találkozó csak az első állomása annak a látogatás sorozatnak, amelyet valamennyi, a nemzetpolitikai jelentőséggel bíró államtitkárságon megszerveznek.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA