2019. július. 24. szerda
Főoldal » Hírek » Eddig közel hatezren szavaztak Udvarhelyszéken

Eddig közel hatezren szavaztak Udvarhelyszéken

2014. 04. 01.
Megosztás:

A magyarországi országgyűlési választások alkalmával történő szavazás menetéről számolt be sajtótájékoztatón Nagy Pál, az Udvarhelyszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, és Szarvas Zsuzsanna, a székelyudvarhelyi EMNT-iroda vezetője kedden.

Eddig közel hatezren szavaztak Udvarhelyszéken

Szarvas Zsuzsanna és Nagy Pál

Nagy Pál elmondta, Udvarhelyszéken eddig közel hatezer magyar állampolgár adta le a szavazatát tartalmazó levélcsomagot az EMNT irodájában, egyben felhatalmazva az iroda munkatársait, hogy szavazataikat eljuttassák Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusára. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy azon szavazni kívánó magyar állampolgárok számára, akiknek a szavazócsomagjuk a csíkszeredai külképviseletre érkezett, igény esetén autóbuszt/buszokat indítanak, amelyre csütörtök délután 3 óráig lehet jelentkezni az EMNT irodájában, vagy telefonon a 0266-210575-ös telefonszámon.

Mindazok, akik a csíkszeredai külképviseletre kérték szavazócsomagjukat, péntekig, azaz április 4-éig vehetik át személyesen a főkonzulátuson a borítékot. A magyar lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok, amennyiben előzőleg kérték, hogy a csíkszeredai főkonzulátuson szavazhassanak, április 6-án, vasárnap reggel 6 és 19 óra között adhatják le szavazatukat a külképviseleten, a Gál Sándor utca 9. szám alatt.

Szarvas Zsuzsanna irodavezető a szavazatbegyűjtés során szerzett tapasztalatokról beszélt, és ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a csomagban talált kisebbik, üres borítékba csak a szavazatot (egy szavazatot) tegyenek bele a választók, amelyet a szavazat leadása után zárjanak le, de ne itt használják a biztonsági ragasztószalagot. A csomagban található azonosító nyilatkozatot pedig a magyar lakcímkártyán szereplő adatokkal, ennek hiányában a honosítási okirat adataival töltsék ki. A magyarországi szabályok szerint az aláírás a név folyóírással történő aláírását jelenti. Az irodavezető arra kérte a szavazókat, amennyiben nem biztosak abban, hogy nyilatkozatukat helyesen töltötték ki, vigyék be a szavazócsomagot az EMNT-irodába, ahol segítenek a nyilatkozat kitöltésében.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA