2019. december. 11. szerda
Főoldal » Hírek » Csíkszeredában látható az 56-os kiállítás

Csíkszeredában látható az 56-os kiállítás

2016. 11. 29.
Megosztás:

Hétfőn délután nyitották meg a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériában azt a vándorkiállítást, melyen az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevőinek képei kaptak helyet, kiemelt hangsúlyt fektetve nyolc erdélyi szabadságharcos csoportosulásra. A tárlat az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében látható december 18-ig (hétfőtől-péntekig, 12-18.00 óra között).

Csíkszeredában látható az 56-os kiállítás

A megnyitón résztvevőket Tiboldi László, az EMNT alelnöke, az esemény házigazdája köszöntötte, valamint a Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke, Gergely István (Tiszti) és dr. Csige Sándor Zoltán vezető konzul is megosztotta gondolatait az idén 60 éves jubileumához érkezett történelmi eseményről. A felszólalók hangsúlyozták: az 1956-os forradalom a magyar szabadságvágy ékes példája, az utókornak pedig kötelessége emlékezni és emlékeztetni.

Csíkszeredában látható az 56-os kiállítás

Az eseményen felszólalt Szilágyi Árpád 56-os hős is, aki nemrég megjelent Áldozat 1956 című könyvét dedikálta, valamint levetítésre került a Szoboszlay dokumentumfilm is.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA