2020. január. 17. péntek
Főoldal » Sepsiszék

Sepsiszék

A kommunista diktatúra szörnyűségeit, bukását és az azt követő éveket mutatja be az a labirintusba zárt kiállítás, amely ma és holnap még megtekinthető a Míves Házban.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács által, a kárpátaljai magyarság megsegítésére hirdetett adománygyűjtési akció július 30-ig tart. Mindaddig várják az adományozókat az EMNT irodáiban, valamint eljutathatják pénzbeli segítségüket a megadott bankszámla számra is. 

Sepsiszentgyörgyön immár 11. alkalommal szerveztek köztéri megemlékezést június 4-én, a trianoni diktátum évfordulóján az Erzsébet parkban, az egykori országzászló helyén. A megemlékezést szervezők valamennyi magyar párt és politikai szervezet helyi vezetőinek felszólalási lehetőséget biztosítottak volna, egyedül az RMDSZ nem élt vele, bár képviselői jelen voltak a rendezvényen.

Tisztújítást tartottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sepsiszéki szervezetében. A tanácskozáson jelen volt Sándor Krisztina ügyvezető elnök, Tiboldi László alelnök, valamint Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke is.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szervezésében – a magyarországi 1956-os Emlékbizottság támogatásával – az 1956-os szabadságharc erdélyi vonatkozásait bemutató vándorkiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Míves Házban január 27-én, pénteken, délután 18:30-tól. A kiállítás a legfontosabb erdélyi 56-os csoportokat mutatja be, valamint a forradalom leverését követő megtorlásokat. 

Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatót Bálint József, az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke, Kolcza István, a Minta ifjúsági szervezet alelnöke, valamint Tiboldi László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke. Az eseményen elhangzott: a Szent György Napokon az EMNT standjánál segítenek a magyar állampolgároknak regisztrálni a választói névjegyzékbe.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Sepsiszentgyörgyön tartottak megemlékezést. Az eseményen jelen volt és beszédet tartott Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke is.


Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA