2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Kolozs megye

Kolozs megye

Több mint 530 kilométer megtétele után csütörtök délután elérte úti célját Juhos Gábor. A maratonfutó szeptember 14-én azért indult el Temesvárról, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékezzen és emlékeztessen.

Hétfőn este a Kolozsvári Magyar Operában hivatalosan is megnyitották a 6. Kolozsvári Magyar Napokat. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő méltatta a szervezők eredményes munkáját, és kijelentette: a Kolozsváron immár fél évtizede megszervezésre kerülő nagyszabású esemény meggyőzően és hitelesen tanúskodik egész Erdély nemzeti- és kulturális örökségének kincsestáráról.

Ez úton is figyelmükbe ajánljuk az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett és társszervezett rendezvényeket, melyek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából kerülnek megszervezésre Kolozsváron, az ünnepi rendezvénysorozat keretén belül. 

A kolozsvári EMNT Demokrácia-központ március 31-én ünnepelte fennállásának hatodik évfordulóját. A kötetlen, baráti rendezvényre meghívást kaptak az eddigi évek során a honosítási folyamatban résztvevő munkatársak és a partnerintézmény, a kolozsvári Főkonzulátus alkalmazottai is. 

A Magyar Nemzeti Összetartozás napján június 4-én 15 órától Kolozsváron a Szent Kamill  Otthon szoborparkjában, tartott hagyományos megemlékezést a trianoni békediktátum aláírásáról a Kolozs megyei Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA