2020. január. 21. kedd
Főoldal » Gyergyószék

Gyergyószék

Az Erdélyi Magyarok Egyesülete jóvoltából 97 darab könyvvel gazdagodott a Mindenki Könyvespolca, amely az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószentmiklósi irodájában található. A könyvespolcról bárki ingyenesen „örökbe fogadhat”, vagy kölcsönözhet könyvet, ugyanakkor, ha van otthon olyan könyv, amit nélkülözhet, elhelyezheti azt a polcon, hozzájárulva ezzel az Erdélyi Magyarok Egyesülete által kezdeményezett program folytonosságához. 

Október 7-8. között harmadik alkalommal szervezi meg a Hagyományőrzők találkozóját a Tizenhat Patak Egyesület, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Gyergyószéki szervezete. A rendezvény idei témája a Hagyományos forma és mintakincs a mai viseletben, célja a hagyományos magyar népi kézművesség értékeinek megmentése, a felhalmozott tudás átadása és továbbörökítése.

A gyergyószentmiklósi Szent Miklós Napok keretében, december 6-án 18.00 órától a Rézlámpás Kávézóban kerül sor Gál Éva Emese Fénytükör című pasztellkép-kiállításának megnyitó ünnepségére. A kiállítást méltatja Bajna György, verset mond Kercsó Attila, közreműködik a Szent Miklós Kamaraegyüttes. 

2017. február 6-8. között a gyergyószentmiklósi Pro Art Galériában (Gábor Áron u. 8. sz.) megtekinthető lesz a „Két hét szabadságharc - vándorkiállítás”. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA