2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Célba ért Juhos Gábor maratonfutó

Célba ért Juhos Gábor maratonfutó

2014. 09. 26.
Megosztás:

Csütörtök délután elérte úti célját, és csütörtök délután Kolozsvárra érkezett Juhos Gábor maratonfutó.

Célba ért Juhos Gábor maratonfutó

A szervezők egy háromnyelvű táblával várták a maratonfutót

Több mint 530 kilométer megtétele után csütörtök délután elérte úti célját Juhos Gábor. A maratonfutó szeptember 14-én azért indult el Temesvárról, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékezzen és emlékeztessen. Kolozsvári végállomásánál az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt helyi vezetőin és tagjain kívül Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke is fogadta a partiumi születésű Juhost. Az SZNT elnöke köszöntőjében elmondta: Juhos Gábor vállalása példaértékű és azt is bizonyítja, hogy erős elhatározással bármi megvalósítható. Izsák megköszönte Juhosnak, hogy útja során következetesen kiállt az székely autonómia ügye mellett, és felhívta a figyelmet a 89-es forradalmi események jelentőségére.

Célba ért Juhos Gábor maratonfutó

Juhos Gábor a sajtó érdeklődésére elmondta: naponta átlagosan 45-50 kilométert tett meg, és útja során számos szimpatizáns is csatlakozott hozzá rövidebb távokon. Elmondása szerint elsődleges célja az volt, hogy vállalásával ápolja a forradalom áldozatainak emlékét, de ugyanilyen fontosnak tartja a székely- vagy épp a partiumi autonómia ügyét is. Végezetül megköszönte az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács munkáját, melynek tagjai megszervezték a közel két hétig tartó esemény minden mozzanatát. Az esemény a kolozsvári ’89-es főtéri emlékmű megkoszorúzásával zárult.

Célba ért Juhos Gábor maratonfutó

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA