2019. november. 17. vasárnap
Főoldal » Hírek » Benyújtották a 9000. állampolgársági kérelmet Máramaros megyében

Benyújtották a 9000. állampolgársági kérelmet Máramaros megyében

2013. 10. 28.
Megosztás:

Ünnepélyes keretek között adott át díszoklevelet a kilencezredik máramarosi állampolgársági kérelmezőnek Kósa Krisztián Dávidnak, nagybányai lakosnak, Potápi Árpád magyar országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke Nagybányán.

Jelen volt Márky Zoltán főosztályvezető, Nemzeti Integrációs Iroda, Országgyűlés Hivatala, Szilágyi Péter bizottsági munkatárs és Szűcs Zoltán, kolozsvári konzul.

Emléklapot nyújtott át Szaniszló József, Máramaros megyei EMNT elnöke és Hupka Félix, az Erdélyi Magyar Néppárt Máramaros megyei szervezetének elnöke.

Benyújtották a 9000. állampolgársági kérelmet Máramaros megyében

„A kedvezményes honosítást lehetővé tevő jogszabály a legelső törvényünk volt a parlament összehívása után a 2010-es választásokat követően. Ezzel a történelmi lehetőséggel azt gondolom, hogy akkor tudunk élni teljes mértékben, ha a törvény adta lehetőséget is kihasználjuk és a következő évi országgyűlési választásokon is minél nagyobb számban vesznek részt a kettős állampolgárok. Így én arra szeretném kérni Kósa Krisztián Dánielt, hogy az állampolgársági eskü letétele után éljen a lehetőséggel és regisztráljon, hiszen akik Magyarországon állandó lakhellyel nem rendelkeznek, határon túli magyarok, azoknak kell regiszrtálniuk, s a következő évi választásokon ön is vegyen részt. Úgy leszünk egy magyar nemzet közjogilag is, ha mindenki beleszólhat Magyaroszág sorsának az alakításába, irányításába, és ez egy nagyon jó lehetőség. Szeretnék gratulálni mindenképpen a nagybányai Demokráciaközpontnak és szeretnék gratulálni a kérelmezőnek is. Köszönjük, hogy itt lehetünk” – mondta Potápi Árpád.

„Nagyon meg voltam lepődve, amikor megtudtam, hogy én vagyok a 9000-ik kérelmező a nagybányai EMNT-irodában. Nagyon boldog vagyok, és nem számítottam arra, hogy ilyen magas rangú magyarországi személyiségek előtt fogom átvenni a magyar állampolgárságra való kérelmemet. Régebben már eldöntöttem, hogy igényeljem a magyar állampolgárságot, de sajnos az időm eddig nem engedte. Egész családom már benyújtotta az állampolgárságot” – mondta Kósa Krisztián Dávid.

Benyújtották a 9000. állampolgársági kérelmet Máramaros megyében

A Máramaros megyei EMNT nagybányai irodájában, a Thököly (Minerilor) utca 7. szám alatt, hétfőtől péntekig 10-16, Máramarosszigeten a református egyház vendégházában hétfőn és pénteken 9-14 óra között várja az érdeklődőket. Hosszúmezőn kedden és csütörtökön 9-14 óra között, míg szerdán 14-19 óra között az óvoda melletti irodában fogadják az érdeklődőket.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA