2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Bemutatták Tőkés László breviáriumát Kolozsváron

Bemutatták Tőkés László breviáriumát Kolozsváron

2017. 08. 16.
Megosztás:

Kedd délután a 8. Kolozsvári Magyar Napok keretein belül mutatták be Tőkés László Hit és nemzet című breviáriumát, mely a Magyar Napló kiadó gondozásában és Jánosi Zoltán szerkesztésében jelent meg, és Tőkés által írt, valamint róla szóló szövegeket tartalmaz.

Bemutatták Tőkés László breviáriumát Kolozsváron

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő elmondta: számára is meglepetés volt a kötet, hiszen - bár tudott az előkészületeiről - nem avatták be a tartalmi kérdésekbe. Ő maga is a kinyomtatott könyvet vehette kézbe, és lapozhatta megelégedéssel.

A kötetbemutatón jelen volt Toró T. Tibor, az Erdélyi Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke is, aki azért tartotta fontosnak a művet, mert Tőkés László életútját bemutató könyv még nem jelent meg.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke magyar értékmentőnek nevezte Tőkés Lászlót, majd hozzátette: a lelkész-politikus Temesváron megfogalmazott programja ma is érvényes, s ennek kulcsszavai a román-magyar megbékélés és a keresztény Európa.

Balaton Zoltán, Tőkés László egykori temesvári harcostársa elmondta: a könyv olyan olvasmány, amelyet akkor vehetünk a kezünkbe, amikor elfáradunk, amikor fogytán a lelkesedésünk. "Eligazítás a zűrzavaros világban" - jellemezte. Úgy vélte, a breviárium mindazt tartalmazza, amit Tőkés László felvállal, amiből nem enged.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA