2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Bákai: akik szavaztak, átérezték, hogy történelmi eseményről van szó

Bákai: akik szavaztak, átérezték, hogy történelmi eseményről van szó

2014. 04. 11.
Megosztás:

Bákai Magdolna, az EMNT gyergyószéki elnöke sajtótájékoztatón foglalta össze az elmúlt időszak tapasztalatait a választási regisztráció folyamatáról, a levélszavazatok összegyűjtéséről és a külképviseletekre való eljuttatásuk megszervezéséről.

Bákai: akik szavaztak, átérezték, hogy történelmi eseményről van szó

Bákai elmondta: a gyergyószentmiklósi EMNT-demokráciaközpont munkatársai 4500 személynek segítettek abban, hogy regisztráljanak a választói névjegyzékbe, amit nemcsak az irodákban tettek meg, hanem a legtöbb gyergyószéki településen megszervezett fogadóórákon is. A gyergyói irodában 2201 szavazóborítékot vettek át és juttattak el Magyarország csíkszeredai konzulátusára. A Gyergyószék más településeiről begyűjtött borítékokkal együtt ez a szám 3121.

„A regisztrációban és a szavazatok célba juttatásában jelentős számú embernek nyújthattunk segítséget, de ez nem csak az iroda három munkatársának a munkáját jelenti. Akár 500-an is lehettek azok, akik valamilyen módon segítettek ebben, kisebb-nagyobb önkéntes hozzájárulással” – fejezte ki köszönetét az EMNT gyergyószéki elnöke.

Megjegyezte: „történelmi jelentőségű esemény, hogy száz év elteltével újra részt vehettek az erdélyiek a magyarországi országgyűlési választáson. Akik szavaztak, át is érezték ezt. A választások eredménye pedig igazolta, hogy a székelyföldiek, gyergyóiak kit tartanak arra méltónak, hogy Magyarországot vezesse” – szögezte le Bákai Magdolna.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA