2020. január. 25. szombat
Főoldal » Hírek » Az EMNT elnöksége támogatja a három magyar ifjúsági szervezet kézdivásárhelyi megmozdulását

Az EMNT elnöksége támogatja a három magyar ifjúsági szervezet kézdivásárhelyi megmozdulását

2016. 05. 28.
Megosztás:

A román hatalom egyik fontos nyomásgyakorló eszköze az erdélyi magyarság teljes eltüntetését célzó harcban a rágalmazás. Úton útfélen rágalmazzák közösségünket és annak egyes, általuk kiszemelt tagjait Kincses Elődtől Tőkés Lászlón keresztül Beke Istvánig minden elképzelhető és elképzelhetetlen abszurdummal.

Emlékezzünk, a kilencvenes évek első felében még az RMDSZ is megkapta több ízben a terrorista vádat, amíg nem simult oda a román kormányrúdhoz és nem állt be statisztának a román diplomácia országimázs-ápolásában.

Rágalmaznak egy évszázada a sajtóban, a szószékről, a katedrákon, a tankönyvekben, a parlamentben és a bíróságokon.

Most épp két székely fiatalt akarnak rágalmak alapján elítélni a példastatuálás nyilvánvaló céljával. Az üzenet egyértelmű: figyelünk benneteket, bármikor bárkiről bármit „bebizonyítunk”, bármikor bárkit koholt vádak alapján letartóztathatunk, beperelhetünk, vád alá helyezhetünk és hosszú évekre börtönbe zárhatunk. Az is rosszat ígér, hogy a magyar nemzeti elkötelezettségű Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat az ügyészség rasszista, xenofób, fasiszta szervezetté akarja nyilváníttatni. Tudjuk jól, megtanultuk az elmúlt évszázadban, hogy ha beindul az állami rágalomhadjárat, és szervezeteket tiltanak be minden alap nélkül, akkor előbb-utóbb bármely szervezet betiltható lesz, mely nem a hivatalos román álláspontot képviseli.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége ezúton nyilvánítja ki, hogy minden erővel támogatja a három magyar nemzeti ifjúsági szervezet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, az Erdélyi Magyar Ifjak és a Minta, által ez ügyben meghirdetett kézdivásárhelyi tiltakozó megmozdulást.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége

2016. május 28.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA