2019. december. 11. szerda
Főoldal » Hírek » Az EMNT udvarhelyszéki szervezetének állásfoglalása a Ponta-ügy kapcsán

Az EMNT udvarhelyszéki szervezetének állásfoglalása a Ponta-ügy kapcsán

2015. 11. 06.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki szervezete örvendetes gesztusnak tartja a Victor Ponta miniszterelnök lemondását, még ha ez megkésve is történt.

Másfél hónapja az EMNT országos elnöksége a Ponta elfogadhatatlan megnyilatkozásai, és a több éves eredménytelen kormányzására hivatkozva már felszólította lemondásra a miniszterelnököt, és most elégedetten nyugtázhatjuk, hogy szervezetünk álláspontja összecseng az ország polgárainak jogos felháborodásával, követelésével.

Őszinte együttérzésünket fejezzük ki a bukaresti tragédia áldozatait gyászolóknak és a súlyos sérüléseket szenvedett túlélőknek. Veszteségeiket nem lehet szavakkal kárpótolni, de azt látjuk, hogy annak érdekében, hogy ez az áldozat ne legyen hiábavaló, eljött az idő, a civil társadalomnak mozdulnia kell.
Újabb forradalom kell. Ezúttal egy csendes, vértelen, de az elmúlt 25 év felgyűlt szennyét elsöprő forradalom. Románia polgárainak az utcán, majd egy előrehozott választáson, a szavazófülkékben meg kell mutatniuk, hogy 25 év hiába telt el, de immár vége a népbutításnak.

Új kezdetet jelenthet a Victor Ponta lemondása. Olyan megtisztulási folyamatot kell elindítson, mely végleg eltávolítja e korrupt politikusi klikket, pártoktól, nemzetiségtől függetlenül és befejezi a 25 évvel ezelőtt eltérített forradalmat!

Románia a korrupció, a hülyeség, a telhetetlen és lehetetlen politikusok, az emberi tragédiák országa, ahol a hamis papír, a törvénytelenség többet ér, mint az emberélet, a biztonság.

Románia, ahol a semmittevésbe belefáradt „örök” politikusoknak menetoszlop jár, gerincoszlop helyett, míg a lakosságnak a külföldi bérmunka, a kivándorlás a munkahelyek és szakemberek helyett, az itthon maradtaknak fényűző ortodox katedrálisok modern kórházak és iskolák helyett. A „szerencsésebbeknek” a mindennapi túlélés az európai jómód helyett!

Ettől az állapottól korosztálytól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül mindannyian szenvedünk.

Ha egy ilyen országos tragédia sem képes szétrobbantani e bűnös közönyt, akkor megérdemeljük sorsunkat.

De van-e jogunk a következő nemzedék sorsát is tönkre tenni?!

Tisztelettel bátorítjuk a romániai civil szervezeteket, az állampolgárokat, hogy vegyék kezükbe országunk sorsát és kihasználva e hirtelen támadt lehetőséget, a hitelét vesztett politikusokat és érdekcsoportjaikat cseréljük le olyanokra, akik fel tudnak nőni a keresztény európai értékrend képviseletéhez.

Itt az ideje egy új romániai társadalom építésének, ahol az állampolgár nem a korrupció, hanem a jól végzett, becsületes munka eredményeként haladhat előre!

Az EMNT Udvarhelyszéki szervezetének elnöksége

Székelyudvarhely, 2015. november 04.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA