2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Az EMNT szolidaritást vállal Izsák Balázzsal

Az EMNT szolidaritást vállal Izsák Balázzsal

2014. 03. 25.
Megosztás:

Az EMNT szolidaritást vállal Izsák BalázzsalAz Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szolidaritást vállal a Székely Nemzeti Tanáccsal és Izsák Balázzsal, akit a román hatóságok jelentős pénzbírsággal büntettek a március 10-én, a Székely Szabadság Napján Marosvásárhelyen tartott megemlékezést követő polgári séta miatt.

Álláspontunk szerint a szervezők elleni hatósági szigor eltúlzott és indokolatlan, és meggyőződésünk, hogy a vélhetően elrettentő intézkedésnek szánt büntetés jogszerűtlen.

Ezért teljes mértékben egyetértünk a Székely Szabadság Napja szervezőiének azzal a döntésével, hogy a bíróságon támadják meg a büntetést megállapító jegyzőkönyvet, és reméljük, hogy a szervezőknek igazságszolgáltatásban és nem politikailag manipulált jogszolgáltatásban lesz részük a jogerős határozat meghozatalakor.

Elítéljük ugyanakkor, hogy az önmagát demokratikus jogállamként meghatározó Románia hivatalos szervei jogszerűtlen pénzbírsággal,  indokolatlan tiltásokkal, és megfélemlítő lépésekkel próbálják megakadályozni, hogy a magyar közösség akár az utcára vonulva is, de mindvégig békésen, demokratikus úton és civilizáltan kifejezze óhaját.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA