2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Az EMNT ösztöndíjakat adott tehetséges diákoknak

Az EMNT ösztöndíjakat adott tehetséges diákoknak

2013. 12. 19.
Megosztás:

Öt hátrányos helyzetű, tehetséges diákot díjazott csütörtökön az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Csíkszeredában. Az egyszeri ösztöndíjakat ünnepi hangulatban adták át az EMNT Petőfi Sándor utca 7. szám alatti irodájában.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a kisvárdai Tőkés László Alapítvánnyal együttműködésben hátrányos helyzetű, szegény körülmények között élő tehetséges erdélyi diákok számára ajánlott fel egyszeri ösztöndíjakat. Az ösztöndíjprogramra a Tőkés László Alapítvány pályázott a magyarországi Emberi Erőforrások Támogatáskezelőn keresztül.

Az EMNT ösztöndíjakat adott tehetséges diákoknak

Csíkszeredában Tiboldi László, az EMNT országos alelnöke nyújtotta át az öt diáknak az ösztöndíjat és a díszoklevelet. Három diák (Tompos Mária Terézia, Gábor Ibolya, Sandy Bálint Mátyás) a Márton Áron Gimnázium, kettő (Tímár Rita, Böjte Csongor) pedig a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium tizenkettedikes tanulója. Őket a két nagy múltú tanintézmény két tanára Noszlopi Edit és Bogos Róbert kísérte el az eseményre.

Tiboldi László elmondta, hogy Varga László (Márton Áron Gimnázium) és Tamás Levente (Segítő Mária) igazgatókkal egyeztetve keresték meg az ösztöndíjra érdemesnek tartott tanulókat.

„Jóleső érzés, hogy az érettségi előtt álló fiataloknak átadhatom az ösztöndíjakat. Reméljük, hogy ezen támogatás által közelebb juthatnak álmaik megvalósításához” – fogalmazott az EMNT alelnöke.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA