2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Az EMNT irodahálózata készen áll a szavazatbegyűjtésre

Az EMNT irodahálózata készen áll a szavazatbegyűjtésre

2014. 03. 20.
Megosztás:

A honosításban és a választási regisztrációban nyújtott segítség után az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodahálózata most abban is segít, hogy az április 6-i magyarországi országgyűlési választáson voksolni kívánó erdélyi magyar állampolgárok szavazatai eljussanak Magyarország erdélyi külképviseleteire – mondta Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón, amelyet Gergely Balázzsal, az EMNT közép-erdélyi régióért felelős alelnökével közösen tartott csütörtökön, Kolozsváron.

Az EMNT irodahálózata készen áll a szavazatbegyűjtésre

Erdélyben eddig több mint 120 ezren regisztráltak a magyarországi választásra, ebből több mint 80 ezren az EMNT-irodák és az Erdélyi Magyar Néppárt önkéntesei segítségével – mondta Sándor Krisztina. Hozzátette: a Néppárt a szavazással kapcsolatban tájékoztató szórólapot készített, amelyet mintegy 150 ezer példányban Erdély-szerte terjesztenek.

Az ügyvezető elnök szerint a következő két hétben az EMNT-irodák a szavazatok begyűjtésében segítenek, ezért Erdély-szerte rendkívüli, meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket. A begyűjtött szavazatokat folyamatosan továbbítják a két erdélyi külképviseletre. Az EMNT munkatársai igyekeznek március 24-től minél több településre kiszállni és helyben begyűjteni a szavazási csomagokat úgy, hogy a hátralevő két hétben legalább egy alkalommal mindenhová eljussanak. Mint mondta, a lezárt szavazócsomag bármelyik EMNT-irodában leadható. Sándor Krisztina elmondta: ebben a munkában az EMNT segítségére van helyi szervezetein keresztül az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint a magyar egyházak is, amelyek képviselőivel, a lelkészekkel már megtörtént vagy folyamatban van az egyeztetés.

Az EMNT-irodák két mozzanatban tudnak segíteni a szavazni kívánó erdélyi magyar állampolgároknak: a szavazási levélcsomagban található azonosító nyilatkozat kitöltésében, illetve a lezárt szavazócsomag továbbításában. Sándor Krisztina szerint az EMNT segítsége azért fontos, mivel ezzel egyrészt tehermentesíteni tudják Magyarország kolozsvári, illetve csíkszeredai főkonzulátusát, másrészt a konzulátusok tájékoztatása szerint is legkésőbb március 27-ig postázni kell a szavazócsomagokat, hogy azok időben eljussanak a budapesti Nemzeti Választási Irodához. Azt ezt követő egy hétben mindenkinek azt ajánljuk, hogy forduljon az EMNT-irodákhoz, amelyek eljuttatják szavazataikat Magyarország erdélyi főkonzulátusaira.

Gergely Balázs emlékeztetett, hogy március 22-én lezárul a regisztráció, az azt követő két hétben az irodahálózat elsődleges feladata pedig az lesz, hogy minél több erdélyi magyarnak segítsen a szavazatok leadásában, összegyűjtésében és a külképviseletekre való eljuttatásában. Az EMNT-alelnök ugyanakkor ismertette a közép-erdélyi irodahálózat rendkívüli programját is.

A teljes irodahálózat programja elérhető az EMNT honlapján.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA