2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » Nagyváradon is fogadták a zarándokvonatokat

Nagyváradon is fogadták a zarándokvonatokat

2014. 06. 06.
Megosztás:

Két zarándokvonat is áthaladt pénteken Érmihályfalván és Nagyváradon. Mindkettőt  lelkesedéssel fogadták az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt hívására a vonatállomásokon megjelent magyarok. Érmihályfalván dr. Szilágyi Ferenc, az Érmelléki EMNT elnökének vezetésével gyülekeztek az érmihályfalvi polgárok a vasútállomáson. Megjelentek a Történelmi Vitézi Rend helyi képviselői, a református egyház vezetői, presbiterei és sokan mások.

Az EMNT és a Néppárt szervezésében Nagyváradon és Érmihályfalván is fogadták a zarándokvonatokat

Nagyváradon a fogadási ünnepségen részt vett Tőkés László EMNT-elnök, EP-képviselő, Zatykó Gyula, a Néppárt partiumi régióelnöke, Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke és Török Sándor, az EMNT Bihar megyei elnöke is.

Az EMNT és a Néppárt szervezésében Nagyváradon és Érmihályfalván is fogadták a zarándokvonatokat

Nagyváradon több száz ember székely és magyar zászlókat lobogtatva várta a vonatokat. Az első zarándokvonat utasai nevében Petrus György és Mező Tibor a Kárpáteurópa Utazási Iroda cég vezetői, Szabó Sándor, az Amerikai Magyar Református Egyház püspöke és Dr. Papp Lajos szívsebész-professzor vette át a nagyváradi magyarok ajándékát. Az EMNT és Néppárt vezetői virágot, nagyszalontai kenyeret és nagyváradi körtepálinkát adtak át, az utazás szervezői címeres magyar lobogót ajándékoztak a nagyváradi magyaroknak. A második vonatot szintén vastaps és számos jókívánság köszöntötte.

A vasútállomáson Kiss Géza és Márkus Zoltán zenészek vezetésével énekelték az emberek a magyar és a székely himnuszt.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA