2019. szeptember. 21. szombat
Főoldal » Hírek » Az első 100 kilométert már letudta Juhos Gábor

Az első 100 kilométert már letudta Juhos Gábor

2014. 09. 16.
Megosztás:

A terv szerint halad Juhos Gábor maratonfutó: a Via Revolutiae – A forradalom útján jeligével szervezett maratonfutás harmadik napján átlépi az Arad–Bihar megyehatárt is.

Az első 100 kilométert már letudta Juhos Gábor

Az 1989-es, Temesvárról kirobbant forradalom hősei és áldozatai előtt tisztelgő maratonfutás Temesvárról, a forradalom első áldozataként számon tartott Újvárossy Ernő sírjától indult. Juhos Gábort Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) partiumi régióelnöke kísérte az úton.

Az 53 kilométer teljesítése után Aradon Burián Sándor, az Erdélyi Magyar Néppárt Arad megyei elnöke, Brandt Márton aradi elnök, valamint Borbély Zsolt Attila, az EMNT alelnöke fogadta. A helyi sajtó tájékoztatása után Juhos Gábor kísérőivel együtt megkoszorúzta az aradi vértanúk emlékére emelt Szabadság-szobrot. A maratonfutás második napján a Kisjenőig futott a sportoló.

Az első 100 kilométert már letudta Juhos Gábor

Juhos Gábor jelenleg Nagyszalonta felé tart, ahol Balogh János Néppárt-elnök fogadja, majd holnap (2014. szeptember 17-én) Madarászról indul Nagyvárad felé. 15 órakor érkezik Juhos Gábor, az Antonio Alexe sportcsarnok elé. A nagyváradiak már a város bejáratánál, a repülőtér előtt csatlakozhatnak hozzá. Az Antonio Alexe stadiontól, a Sebes-Körös jobb partján fog elhaladni a belvárosig.

Juhos Gábor másnap, 18-án, csütörtökön reggel 9 órakor indul el a Szent László térről Székelyhídra. Aki tudja, ezen a távon is elkísérheti futva vagy biciklin. Az EMNT gondoskodik a biciklik Nagyváradra való visszaszállításáról. Az érdeklődők jelentkezzenek a 0762248662-es telefonszámon.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA