2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » Autonómiatípusok Európában

Autonómiatípusok Európában

2017. 09. 25.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete által működtetett Magyar Állampolgárok Klubja szeptember 19-én 18 órától a marosvásárhelyi Bolyai téri Unitárius Egyházközség Dersi János termében előadást szervezett Közigazgatás-önigazgatás, autonómiatípusok Európában címmel.

Meghívott vendégek voltak Bácsfainé dr. Hévízi Józsa budapesti történelemtanár, történész, az Erdélyi Szövetség elnöke és dr. Ábrám Zoltán, az EMKE országos alelnöke. A meghívottakat és résztvevőket Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke köszöntötte.

Dr. Ábrám Zoltán bevezetőjében bemutatta a kisállamok, régiók és autonóm területek zászlóit. Ezt követően Bácsfainé dr. Hévízi Józsa vetítéssel egybekötött előadásában különböző autonómiaformákat ismertetett, amelyek területi és történelmi áttekintése további kérdéseket vetett fel a résztvevőkben. Az előadás Bácsfainé dr. Hévízi Józsa Autonómia- típusok Magyarországon és Európában című kötetének dedikálásával zárult.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA