2019. november. 13. szerda
Főoldal » Hírek » Autonómia másképp

Autonómia másképp

2013. 05. 07.
Megosztás:

Autonómia másképpEgy 15 gyerekes, a háromszéki Várhegyen élő nagycsalád kapta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Székelyföldi régiójának Autonómia másképp kitüntetését.

Az új konyhabútort és a család iskolás gyerekei számára egy-egy Hun táborozásra feljogosító meghívót tartalmazó kitüntetést Bardócz Csaba, az EMNT Székelyföldi régióelnöke május 6-án adta át Várhegyen az Albu családnak.

„Valamiért nagyon szereti önöket a jó Isten, hogy ennyi egészséges, jó képességű gyerekkel áldotta meg a családot” – mondotta el Bardócz Csaba, miután az édesanya mesélt a család hétköznapjairól, mindennapi életéről. „Ha mindannyian az Albu család életszemléletének, munkaszeretetének, és hitének legalább egy részét magunkévá tennénk, akkor nagy lépést tennénk mindannyian az önrendelkezésünk, a jobb székelyföldi jövő felé” – állapította meg az EMNT küldöttsége.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA