2019. október. 15. kedd
Főoldal » Hírek » Adománygyűjtés a kárpátaljaiak javára a Szent László Napokon

Adománygyűjtés a kárpátaljaiak javára a Szent László Napokon

2015. 06. 08.
Tekintettel arra, hogy Szent László bőkezű és adakozó király volt, ezért a jótékonykodás, illetve a hátrányos helyzetűek részvétele a Szent László Napokon fontos a számunkra. Az elmúlt két évben közadakozást hirdettünk meg egy-egy szociális intézmény számára, és meghívtuk a gyermekotthonok kis lakóit is a gyermekprogramokra. Ezt a hagyományt idén is folytatjuk, csak ezúttal átlépjük a határokat.  
 
Amint az közismert, a kárpátaljai magyar közösség háborús helyzetbe került. Az országban az infláció soha nem tapasztalt méreteket öltött, és a súlyos szegénység sokak számára megtapasztalt valóság lett. A régióban a háború előtt is gyenge volt a gazdasági helyzet. A Kárpátalját megjárt erdélyi magyar emberek azzal szembesültek, hogy a Kárpát-medencében van egy magyarlakta régió, ahol az erdélyi körülményekhez képest is jóval nehezebb a megélhetés. Így nem volt kérdéses, hogy idén a kárpátaljai magyar nemzettársaink megsegítésére hirdetünk adománygyűjtést csatlakozva az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezéséhez. 
 
A pénzbeli adományokat a Szent László Napok keretében a nagyváradi várba kihelyezett gyűjtési pontnál vesszük át (közvetlenül az információs pontnál keressék munkatársainkat). A felajánlásokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának adjuk majd át, mely a kárpátaljai magyar óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésére fordítja.
 
A gyűjtésben partnerünk az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint annak ifjúsági szervezete, a Minta is. 
 
Segítsen, hogy segíthessünk!

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA