2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » A temesvári forradalomról Csíkszeredában

A temesvári forradalomról Csíkszeredában

2015. 12. 09.
Megosztás:

Könyvbemutatót tartott Szőczi Árpád kanadai újságíró az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében 2015. december 9-én Csíkszeredában.

A temesvári forradalomról Csíkszeredában

A Németországban élő producer, riporter a Temesvár – a romániai forradalom kitörésének valódi története című könyvét személyes indíttatásból írta meg 2012-ben. Szőczi Árpád interjút készített mindazokkal, akik harcoltak Nicolae Ceaușescu román diktátor ellen, és alapos kutatásokat végzett az egykori román titkosrendőrség, a Securitate bukaresti irattárában, valamint a magyar titkosszolgálat archívumaiban is, ugyanis ő volt az egyetlen észak-amerikai újságíró, aki engedélyt kapott a volt Securitate irattárában való kutatásra. Ennek az éveken át tartó tényfeltáró munkának az eredménye a bemutatott könyv, amely ügynökökről, kémekről, titkos küldetésekről rántja le a leplet.

Erdélyi körútján könyvének bővített kiadását ismertette, amely a romániai forradalom 25. évfordulója alkalmából jelent meg, ugyanis Szőczi Árpád új fontos dokumentumokra és információkra bukkant az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

A könyvbemutatót nagy érdeklődés övezte, ahol a résztvevők a Drakula árnyéka – A romániai forradalom kitörésének valódi története című dokumentumfilmjéből is láthattak részleteket. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA