2020. január. 24. péntek
Főoldal » Hírek » A rendszerváltozás folytatása is célja a mai választásoknak

A rendszerváltozás folytatása is célja a mai választásoknak

2016. 06. 05.

Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke román állampolgárként és nagyváradi lakosként a bejelentett állandó lakhelye szerinti szavazókörben adta le szavazatát június 5-én délben, a romániai önkormányzati választások rendjén. Felesége és kisfia, valamint néhány munkatársa kíséretében érkezett a templomból jövet a Fő utcai 23-as sz. Napközi Óvoda épületében berendezett 113-as szavazókörhöz, ahol szívélyesen fogadták.

A rendszerváltozás folytatása is célja a mai választásoknak

A szabályos rendben lezajlott voksolás után a magyar és a román sajtó rendelkezésére állt egy rövid elvi nyilatkozat erejéig. „Régen nem lehetett választani, hanem csak szavazni. Sajnos olyan idők következtek, amikor beidegződésből az emberek nagyon gyakran csak szavazni mentek, és nem választani. A rendszerváltozásnak része kell, hogy legyen a választás szabadságával való élés. Én ezt a jogomat akarom gyakorolni, és remélem, hogy szavazatommal hozzájárulok a rendszerváltozás folytatásához. Különösképpen fontos ez alapfokon, a helyhatósági választások idején, hiszen hol lehetne kezünkbe venni a sorsunk alakítását hitelesebben, mint éppen helyi szinten, ahol tőlünk függ településünk, falunk, városunk jövője. Ezért éltem – Temesvár szellemében – a választás demokratikus jogával” – mondotta Tőkés László a szavazókörből való kilépése után.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA