2019. december. 11. szerda
Főoldal » Hírek » A partiumi EMNT-irodákban is várják a szavazási levélcsomagokat

A partiumi EMNT-irodákban is várják a szavazási levélcsomagokat

2014. 03. 25.
Megosztás:

Megkezdődött a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok szavazása. A partiumi EMNT-irodákban hosszabbított munkarend szerint várják mindazokat, akik az irodán keresztül juttatnák el voksukat a kolozsvári főkonzulátusra.

A partiumi EMNT-irodákban is átveszik a szavazási levélcsomagokat

Török Sándor, Nagy József Barna, Czeglédi Júlia

Történelmi pillanatot élhetnek meg a határon túli magyarok a napokban: Trianon óta először szavazhatnak a magyar parlament összetételére. Ez a magyar parlamenti demokrácia ünnepe kell, hogy legyen – fogalmazott Török Sándor, az EMNT Bihar megyei elnöke annak apropóján, hogy megkezdődött a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok szavazása. Hozzátette: nem mindegy, hogy kire szavazunk, hiszen az erdélyi magyarság érdeke is azt kívánja, hogy egy erős Magyarország álljon mögötte. Nem mindegy, hogy azokra szavazunk, akik 2004. december 5-én megtagadtak bennünket, vagy azokra, akik lehetővé tették, hogy újra magyar állampolgárokká váljunk – hangsúlyozta Török Sándor.

Nagy József Barna, az EMNT partiumi régióelnöke a szavazás gyakorlati tudnivalóit ismertette. A szavazási levélcsomagot mindenki oda kapja, ahova kérte a regisztrációkor. A kitöltés után a román vagy magyar postán egyaránt feladhatják a Nemzeti Választási Iroda címére a voksukat, azonban az EMNT elöljárója szerint ne bízzuk a postára a szavazatunkat, hiszen akár tíz napig is eltarthat a kézbesítés, és akkor nem biztos, hogy célba ér április 5-ig estig.

A partiumi EMNT-irodák meghosszabbított munkarend szerint várják mindazokat, akik szeretnék, hogy az iroda munkatársai segítsenek eljuttatni a levélcsomagot a kolozsvári főkonzulátusra. Az iroda szombaton is nyitva áll a szavazni óhajtó magyar állampolgárok előtt.

Czeglédi Júlia, az EMNT érmelléki irodájának munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta: vidéken is lehetséges a szavazatok leadása. Akik már kézhez kapták a levélcsomagot, legkésőbb április 4-én, délig bevihetik az vidéki EMNT-irodákba a voksukat, ahonnan aznap este 7-ig Kolozsvárra szállítják ezeket.

A Partiumban az EMNT irodahálózatán keresztül egyébként mintegy 25 ezren regisztráltak, ebből mintegy 2700-an az Érmelléken.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA