2019. november. 13. szerda
Főoldal » Hírek » A Mikó Imre Terv gyakorlatba ültetését vizsgálta az EMNT gazdasági szakbizottsága

A Mikó Imre Terv gyakorlatba ültetését vizsgálta az EMNT gazdasági szakbizottsága

2014. 02. 25.
Megosztás:

A Mikó Imre Terv gyakorlatba ültetését vizsgálta az EMNT gazdasági szakbizottsága2014. február 21-én Székelyudvarhelyen ülésezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Gazdasági és Vidékfejlesztési Szakbizottsága. Az ülésen részt vett Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, és a párt több elnökségi tagja. Az újraalakult szakbizottsági ülésen a Mikó Imre Terv gyakorlatba ültetésének folyamatát elemezték, kitérve a Néppárt és az EMNT saját feladataira is a 2014-es esztendőben.

A Szakbizottság napirendjén a tisztújítás is szerepelt, amelynek eredményeképpen a vezetőség összetétele a következő: László János elnök, Orbán Mihály alelnök, Orosz Pál Levente titkár, Jakabos Janka és Lázár Ede elnökségi tagok.

Az EMNT és a Néppárt közötti stratégiai együttműködés jegyében a Szakbizottság ellátja a Néppárt szakmai kabinetjének a feladatkörét is. Tevékenységét Mátis Jenő, az EMNT gazdasági ügyekért felelős országos alelnöke és Zatykó Gyula, a Néppárt gazdasági ügyekért felelős országos alelnöke koordinálja.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA