2020. január. 20. hétfő
Főoldal » Hírek » A madéfalvi emlékműnél koszorúzott a Néppárt, az EMNT és a Minta

A madéfalvi emlékműnél koszorúzott a Néppárt, az EMNT és a Minta

2014. 01. 08.
Megosztás:

A Siculicidium 250. éves évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést szerveztek kedden Madéfalván a vérengzés helyszínén emelt emlékműnél.

A madéfalvi emlékműnél koszorúzott a Néppárt, az EMNT és a Minta

A sűrű köd ellenére közel ezer ember gyűlt össze a madéfalvi emlékműnél fejet hajtva a császári önkény áldozatai előtt, akik a szabadságukért kiállva vesztették életüket. A megemlékezők között voltak, az idén első alklommal, a bukovinai székelyek, valamint a moldovai csángók képviselői, akik kopjafát is avattak az emlékmű szomszédságában.

A hősök nagyságát méltató beszédeket követően a civil, egyházi és politikai szervezetek elhelyezték a megemlékezés koszorúit. Többek között koszorút helyezett el az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében Tiboldi László országos alelnök, az Erdélyi Magyar Néppárt nevében György László, a szervezet csíkszéki elnöke és Sándor Lajos, a párt szentegyházi elnöke, ugyanakkor a Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta részéről Tőke Ervin országos elnök, valamint Kolcza István, Székelyföldért felelős országos alelnök koszorúzott.

A rendezvény a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárult.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA