2020. január. 21. kedd
Főoldal » Hírek » A hallgatás fala Székelyudvarhelyen is

A hallgatás fala Székelyudvarhelyen is

2015. 02. 24.
Megosztás:

Sokan kíváncsiak voltak A hallgatás fala című kiállítás székelyudvarhelyi megnyitójára. Az érdeklődők csak a mai napon tekinthetik meg a tárlatot.  

A hallgatás fala Székelyudvarhelyen is

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház ad otthont annak az Erdély több nagyvárosába is ellátogató kiállításnak, mely az 1989-es romániai forradalom történéseit és a kommunista diktatúra rémuralmát mutatja be. A tárlatot, melyet a mai napon 9:00 és 18:00 óra között ingyenesen megtekinthetnek az érdeklődők, előzőleg már Brüsszelben, Budapesten, Temesváron, Nagyváradon, Menyőben és nemrég Marosvásárhelyen is bemutatták, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében pedig további helyszíneken is látható lesz.

A hallgatás fala Székelyudvarhelyen is

A székelyudvarhelyi megnyitóra, ahol köszöntőbeszédet mondott Nagy Pál, az EMNT alelnöke, Kápolnási Zsolt, történelem szakos tanár és Tőkés Máté, a kiállítás szervezője, számos fiatal kíváncsi volt. A felszólalók hangsúlyozták: nagy szükség van az ilyen kiállításokra, hiszen a forradalom eseményeire emlékezni és emlékeztetni egyaránt fontos.

A hallgatás fala Székelyudvarhelyen is

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében A hallgatás fala kiállítás február 27. és március 1. között Csíkszeredában (a Csíki Székely Múzeum Bástya-termében), március 4-én Sepsiszentgyörgyön (a Míves Házban), március 9-10. között pedig Kolozsváron (a Sapientia EMTE Kolozsvári kara Stúdiótermében) lesz megtekinthető. 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA