2019. november. 14. csütörtök
Főoldal » Hírek » A hallgatás fala: marosvásárhelyi megnyitó

A hallgatás fala: marosvásárhelyi megnyitó

2015. 02. 18.
Megosztás:

Február 20-án a marosvásárhelyi Kultúrpalotában nyitják meg A hallgatás fala című kiállítást. Az 1989-es forradalmi eseményeknek emléket állító tárlat nem előzmények nélküli: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében előzőleg már Temesváron, Menyőben és Nagyváradon is bemutatásra került, valamint a brüsszeli és budapesti közönség is megtekinthette.

A már eddig is számos érdeklődőt vonzott látványos kiállítás a Ceaușescu-rendszer megfélemlítő és elnyomó politikáját, a kommunista diktatúra kegyetlenségeit és a rendszerváltozás – különös tekintettel a temesvári eseményekre és Tőkés László szerepvállalására – történéseit mutatja be.

A 11:00 órától kezdődő megnyitón beszédet mond Kincses Előd ügyvéd, Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója és Cseh Gábor, az Erdélyi Magyat Nemzeti Tanács Maros megyei elnöke. A megnyitóra és a kiállításra, mely ingyenesen látogatható, szeretettel várják az érdeklődőket és a sajtó képviselőit.

 

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA