2019. augusztus. 24. szombat
Főoldal » Hírek » A forradalomra emlékezve: előadások után, kiállítás-sorozat előtt

A forradalomra emlékezve: előadások után, kiállítás-sorozat előtt

2015. 02. 20.
Megosztás:

Sikerrel mutatták be Bánffyhunyadon és Marosvásárhelyen Székelyhídi Ágoston Végítélet című drámáját. A Meleg Vilmos rendezésében színre vitt darab az 1989-es forradalmi eseményekre emlékeztetett.

A forradalomra emlékezve: előadások után, kiállítás-sorozat előtt

Számos érdeklődőt vonzott a két helyszínen bemutatott produkció: Bánffyhunyadon az Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében, Marosvásárhelyen pedig az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével tekinthették meg az érdeklődők a közel egy órás történelmi művet, melynek középpontjában a rendszerváltó romániai forradalom történései állnak.

A forradalomra emlékezve: előadások után, kiállítás-sorozat előtt

A rendszerváltás eseményeit, valamint a kommunista diktatúra elnyomó rendszerét mutatja be A hallgatás fala című kiállítás is, mely mától erdélyi körútra indul az EMNT szervezésében. A mai megnyitóra, mely egyben a kiállítás-sorozat első állomása is, 11:00 órától a marosvásárhelyi Kultúrpalotában kerül sor, ahol beszédet mond Kincses Előd ügyvéd, Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója és Cseh Gábor, az Erdélyi Magyat Nemzeti Tanács Maros megyei elnöke. A kiállítást, mely ingyenesen látogatható, 18:00 óráig tekinthetik meg az érdeklődők.

Aloldal jobb felső szöveg

Tőkés László ünnepi beszédét tartja Bánffyhunyadon, 2013. március 15-én. 

„Olyan emberekre van szükség, akik nem félnek, akik tesznek a szabadságért; a külső szabadsághoz pedig elsősorban az szükséges, hogy az emberek  belül is szabadok legyenek, mivel csak szabad emberek vívhatják ki a szabadságot”.

EMNT-gála, Kolozsvár, 2013. december 14. VIDEÓGALÉRIA