Tisztújító közgyűlést tartottak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei szervezeténél, ahol a nagyváradi székházban Török Sándort választották újra az EMNT Bihar megyei elnökének.

A tisztújító közgyűlésen jelen volt Tőkés László, az EMNT országos elnöke, Nagy József Barna partiumi régióelnök és Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke. A Néppárt részéről jelen volt Csomortányi István Néppárt-elnök, Zatykó Gyula, a Néppárt országos alelnöke, Habinyák István, a Néppárt Bihar megyei elnöke és Szilágyi Zsolt, a Néppárt Külügyi és nemzetpolitikai bizottságának elnöke. A tisztújításon sor került az öttagú elnökség megválasztására, melyet – Török Sándor elnök mellett – Nagy József Barna alelnök, valamint Tőtös Zsuzsa, Kálmán Balázs és Barta Béla elnökségi tagok alkotnak. Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető alelnöke pozitívan értékelte az Bihar megyei szervezet tevékenységét, és gratulált az elmúlt években megvalósított rendezvényekhez.

Török Sándor úgy fogalmazott, lévén, hogy Tőkés László az európai parlamenti képviselőségének befejeztével jóval többet tartózkodik Nagyváradon, és az elnöki irodája is Nagyváradon működik, a szervezetünk, illetve erdélyi szervezeteink hatékonyabb kapcsolattartást és munkavégzést remélhet. Elsődleges szerepünk, hogy megőrizzük a magyar tudatot, ami nélkül nincs továbblépés. A nagyszülőknek és szülőknek át kell ültetniük gyermekeikbe azt a tudatot, hogy a magyar kultúrát megismerni a legfontosabb. Csak az érvényesül igazán egy román társadalomban, aki biztos lábakon áll, ismeri történelmét, és meg tudja fogalmazni, hogy mi fontos számára” – fejtette ki Török Sándor.

Nagy Csaba