A sopárkúti táborban idén a magyarság történetét bemutató népmesék világa lesz a fő téma.

Ebben az évben július 7-15. között harmadik alkalommal szervezik meg az Őseink nyomában honismereti kalandtábort, amelyen többségében Kovászna megyei 5-8. osztályos diákok vesznek részt. A Háromszéki Népfőiskola partnerségében szervezett tábor minden évben más témával várja a gyerekeket, amelynek a nevelés és tanítás mellett az a célja, hogy egy hétre egy különleges világba varázsolja a résztvevőket.  Az idei „Mese Világ, Csoda Világ” tábori mottója: „A magyarság lelke, ebben az időszakban a népmesékben él tovább”. Témája a magyar népmesék erkölcsi, nemzeti tanítása, melyet a tábor szervezői adnak át a diákoknak. Az ebben a témában zajló foglalkozás folytatása az elmúlt két évben szervezett, a magyarok győztes csatáit és az eredetmondákat bemutató, tábori tevékenységnek.

A Sopárkúton szervezett Őseink Nyomában Honismereti Kalandtábor egyre népszerűbb: idén az első évhez képest megkétszereződött a táborozók létszáma. Ennek alapján ebben az évben negyven gyerek vesz részt a 8 napos programon, ami elméleti és interaktív tevékenységekből áll majd, de a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a mozgásra és a csapatépítő tevékenységekre is.

A kalandtábor szervezői azt tapasztalják, hogy ezekre a tevékenységekre egyre nagyobb igény van a szülők és a gyerekek részéről is, a táborban megszerzett tudást pedig a fiatalok nem csak az iskolában, hanem az élet egyéb területein is hasznosíthatják.

A táborba évente visszatérő előadók: Sashalmi Fekete Tamás történész, Dezső Tibor lelkész és Obruzsánszky Borbála keletkutató.

Az egyik „veterán” táborozónk így biztatja az újakat: „Higgyétek el, a szervezők mindent megtesznek annak az érdekében, hogy mi jól érezzük magunkat. A programoktól nem kell tartani, ugyanis garantálom, hogy mindenkinek nagyon fognak tetszeni. Ha nem lennének jók és érdekesek, akkor 15 évesen, nem vennék részt harmadszorra is a táborban.”

A táborról bővebben:

https://www.facebook.com/egyenloeselyekertlemheny/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/Őseink-nyomában-honismereti-kalandtábor-2055378731422341/?modal=admin_todo_tour

Érdeklődés és további információk:

E-mail: netkisserika@gmail.com

Telefon:  0752-307645, 0768-193581

Nagy Csaba