Szerdán délelőtt Mikulás-járásra került sor az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács érmihályfalvi szervezetének támogatásából. A Mikulás ajándékai egy magánóvoda kicsinyeinél, valamint a Zelk Zoltán Általános Iskola egyik második osztályos kisdiákjainál találtak gazdára.

A magánóvoda gyermekeit édességcsomagokkal örvendeztette meg a Mikulás, akik énekszóval köszöntötték a „nagyothalló öreg puttonyost”, akinek természetesen meg lehetett vizsgálni a szakállát, bojtos sapkáját, sőt ölébe ülve meg is lehetett beszélni vele a „hosszú út viszontagságait”.

Baricz Nánási Noémi tanító néni kisdiákjai is édességcsomagokat kaptak, akik szintén verssel és énekekkel köszönték meg a „sok száz éves Mikulás bácsinak” hogy „olyan messziről eljött rénszarvasaival” megajándékozni a jó gyerekeket (a tanító néni szerint is mindenki jó gyerek volt).

Az EMNT mihályfalvi szervezete által „iderendelt” Mikulás nem csak a kisgyermekeknek, de az óvó néniknek, dadáknak, illetve a tanító néninek is adott egy-egy „Szent Miklós szuvenír csomagot”.

Mint mondta, ezúttal a virgácstól eltekintett, mivel a „mendemondák” nem szóltak „elevenebb” gyermekekről – na nem rosszakról, csak éppen elevenekről –, de jövőre is eljön ám, és a hírek messzire eljutnak – mondta intően és búcsúzóul mindkét helyen a megilletődött gyermekseregnek.

Nagy Csaba