Pénteken (november 23-án) beiktatták Hargita Megye Tanácsába, megyei önkormányzati képviselőként, Sándor Krisztinát, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnökét, aki az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben váltotta a korábban szintén néppártosként politizáló Kolcsár Andrást.

Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Néppártnak három képviselője dolgozik a Hargita Megyei Tanácsban, így Sándor Krisztina mellett Nagy Pál és Zakariás Zoltán is a testület tagja. Az EMNT ügyvezető elnöke a 2016-os önkormányzati választás során a megyei lista negyedik helyén szerepelt, majd miután Kolcsár András köztisztviselői állást vállalt Gyergyószárhegyen, ami összeférhetetlen korábbi tisztségével és ezért lemondott, Sándor Krisztina követte a listán, aki így tíz napon belül ugyancsak lemond – szintén összeférhetetlenség miatt – az Almáson betöltött önkormányzati képviselői tisztségéről.

Az eskütételt követően Sándor Krisztina elmondta: immár ötödikéve él Hargita megyében, azt megelőzően pedig tizennégy évet Kolozsváron, tizenkilencet pedig Sepsiszentgyörgyön töltött. „Eddigi munkáimnak köszönhetően – főként unitárius ifjúsági vonalon – Udvarhelyszéket ismertem a leginkább, de az EMNT ügyvezető elnökeként Gyergyószék és Csíkszék is közelebb került hozzám. Bízom benne, hogy megyei tanácsosként is hasznos munkát végezhetek majd” – mondta Sándor Krisztina.

Nagy Csaba