Honosítási napot tartottak Zilahon január 22-én, mely alkalomból a EMNT Demokráciaközpontba látogatók segítséget kaptak az április 8-i anyaországi választásokat megelőző regisztráció elvégzésében is.

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint kizárólag azokat a regisztrációkat tudják figyelembe venni, amelyek március 25-ig beérkeztek a hivatalba. Így nem elégséges 24-én postázni a kérelmeket, hiszen azok kevés eséllyel érkeznek meg a kellő időben. A márciusi határidő után már csak online lehet regisztrálni, melyet addig is bárki megtehet a Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által létrehozott www.valasztas.info internetes oldalon keresztül is.

A következő konzuli napra Zilahon február 16-án, pénteken, kerül sor 10 és 13 óra között, ahol a regisztráció mellett ismételten lehetőség lesz honosítási kérelmek leadására, útlevél kérelmezésére, anyakönyvezésre és anyasági támogatás és babakötvény kérelmezésére is.

A zilahi EMNT Demokráciaközpont munkatársai továbbra is nagy szeretettel várnak mindenkit a Bercsényi út (Andrei Șaguna ) 12. szám alatt található irodába.